Les Sjødins siste tilsvar til statsadvokaten

Her kan du laste ned advokat Arvid Sjødins siste tilsvar til statsadvokatens innstilling.

Vi mener at det utgjør et rettssikkerhetsproblem at sakene i Gjenopptakelseskommisjonen føres for lukkede dører, hvor nye bevis og omstendigheter ikke blir offentlig belyst på samme måte som i en rettsprosesss.

Dokumentene i Baneheia-saken har særlig offentlig interesse og vi vurderer derfor fortløpende hva vi kan pulbisere og hvordan.

Saksdokumentene inneholder mange personopplysninger og også detaljer om ugjerninene og ofrene som det ikke uten videre er uproblematisk å publisere. Vi har derfor valgt å anonymisere vitner, ofrene og personer som vi mener det kan være grunner for å beskytte. Dette gjør lesningen noe vanskeligere, men vi håper likevel dette vil gi et godt innblikk i bevisførselen.

Arbeidet for Viggo Kristiansen utføres av frivillige uten betaling. Domfelte har ikke fått oppnevnt forsvarer av det offentlige. Begrunnelsen fra Siv Hallgren i Gjenopptakelseskommisjonen er at saken ikke er komplisert. Som en konsekvens er mye av arbeidet utført av advokat Sjødin innimellom andre saker og sammen med frivillige. Mens påtalemyndigheten har fått både år og måneder på sine svar, har den domfelte, som sitter i fengsel, fått få uker. Dokumentet må leses på den bakgrunnen.

Last ned dokumentet her:

Sjødins_tilsvar2_sladdet

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close