Dato for avgjørelse er klar!

Etter å ha hatt Baneheia-saken til behandling i tre og et halvt år bak lukkede dører, har Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker nå kommet frem til en avgjørelse.

Avgjørelsen blir offentliggjort torsdag 18. februar 2021 klokka 12.

En e-post fra kommisjonen lyder som følger:

Kommisjonen fortsatte behandlingen av Baneheiasaken i sitt møte 27. og 28. januar 2021, men arbeidet ble ikke avsluttet på dette møtet.

Kommisjonen vil treffe en avgjørelse torsdag 18. februar 2021 kl. 12.00. Som tidligere avtalt vil partene få tilsendt avgjørelsen på oppgitt e-post før den gjøres tilgjengelig for pressen.

6 tanker om “Dato for avgjørelse er klar!

 1. Ingvild Mortensen 29. januar 2021 — 20:40

  mailen stod det «arbeidet ble ikke avsluttet på dette møtet». Betyr det at de fortsatt ikke har bestemt seg for om saken skal gjenopptas eller ikke?
  Er så spent og kysser alt jeg har for St det går Viggos vei😊😊

  Likt av 1 person

  1. Det blir litt spekulasjoner. Men, det er jo helt klart at de har behov for litt mer tid for å presentere en avgjørelse. Mye er nok allerede bestemt …
   Takk for ditt engasjement!

   Likt av 1 person

 2. Jeg husker godt at min mor sa «Tenk om han snakker sant..» Hun syntes han ble forhåndsdømt av media i 2000 og 2001. Selv var jeg overbevist om at Viggo var en skyldig mann. Men utsagnet og tankene til mor har aldri slipt taket.. Så i 2010 begynte jeg å sette meg inn i saken. Jeg har lest det meste av hva som er offentlig, og er overbevist om at Viggo er uskyldig i disse ugjerningene. Det er uansett så mye som ikke stemmer i denne dommen, at en gjenopptakelse må være viktig, og interessant for alle parter. Håper veldig på en gjennomtakelse denne gangen.

  Vh Einar August Petersen

  Liker

 3. kristina aamodt 30. januar 2021 — 21:58

  Jeg er overbevist om at Viggo er uskyldig dømt!

  Liker

 4. Anne-Mari Kjelling 1. februar 2021 — 11:13

  Jeg er så spent på hva Gjenopptakelseskomisjonen vil offentliggjøre 18. Februar. Er redd for at Gjenopptakelseskomisjonen nekter å ta opp saken på nytt. Hva vil da skje? Hvorfor er det så sterke krefter mot Viggo Kristiansen? Jeg opplever at dette tilnærmelsesvis er en mobbesak.

  Liker

  1. Hei!
   Spenningen rundt kommisjonens avgjørelse er stor. Det er det mange som kjenner på nå.

   Jeg ville ikke karakterisert det som en mobbesak. Det er en alvorlig straffesak, hvor Kristiansen er funnet skyldig i overgrep, voldtekter og barnedrap. De grusomme handlingene vakte et stort og berettiget raseri i hele befolkningen. Dette raseriet ble rettet mot de to tiltalte, og da særlig Kristiansen siden han nektet å tilstå noe de aller, aller fleste var helt sikre på at han hadde begått.

   Når han i ettertid forsøker å få opp saken sin på nytt, vekker det sterke minner og følelser hos mange, særlig de etterlatte. Det er ikke vanskelig å forstå at mange tenker at han er en barnemorder som forsøker å sno seg unna. Vi som jobber for å få saken gjenåpnet, ser dette annerledes. Ja, Viggo Kristiansen er skyldig i mye, men når bevisene taler for at han ikke var med Andersen i Baneheia og begikk drapene, har vi også en moralsk forpliktelse til å belyse det som har gått galt i saken. Men at det er vanskelig og vekker mye vondt … det gjør det dessvere.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close