Hvordan er Viggo Kristiansen etter 20 år i fengsel?

Foto: Privat

Viggo Kristiansen sitter nå i fengsel på det 21. året. Han har vært fengslet siden han ble pågrepet 13. september 2000. Det er vanskelig for folk å fatte hvordan det er å være i fengsel så lenge og hva det gjør med en som menneske.

Viggo var, spesielt i starten av soningen, veldig sint, mistroisk og til tider aggressiv. For en som mener seg uskyldig dømt, er det kanskje ikke så vanskelig å forstå. Hans møte med Fengselsomsorgen og sakkyndige gikk ofte på at han ble konfrontert med hvorfor han ikke tilsto eller hvorfor han ikke viste anger. På Viggo skapte dette en grunnleggende mistro og fortvilelse som nok bidro til hans væremåte, spesielt de første 10 årene. I 2009 ble han også dømt for trusler mot en tjenestemann. Av totalt 30 «anmerkninger» han har fra tiden i fengsel, stammer 25 fra denne tiden.

Fra 2012 ble Viggo trygg på at noen jobbet med saken hans. FOR Viggo Kristiansen. Blant annet det og at han fikk en behandlende psykolog som klarte å hjelpe ham med å beherske situasjonen har var satt i, gjorde at tiden etter 2012 har vært helt annerledes.

Av de fem «hendelsesrapportene» som har kommet siden 2012, er eksempelvis én av dem at han «gikk i mellom» når andre innsatte hadde en konfrontasjon. Han ville hindre at den eskalerte. Dette skjedde i 2020. En annen registrert «hendelse» var at han kom for tidlig til friomsorgskontoret etter en permisjon. To av hendelsene er det som beskrives som «ufin oppførsel» i 2014 og 2016 og én går på at han klagde på en visitasjon. Det er de 5 sakene som nå i praksis brukes mot ham for å nekte ham løslatelse.

I løpet av de 20 årene med soning, har han tatt 44 rusprøver. Alle har vært negative.

Viggo Kristiansen har brukt tiden i fengselet godt. Som sin far, er han en praktisk anlagt og handy person. Han blir beskrevet som veldig flittig, arbeidsom og pliktoppfyllende.

Viggo Kristiansen vil kunne bidra på mange områder når han blir løslatt. Han har tilegnet seg masse kompetanse han kan bruke:

 • Fagbrev som sveiser
 • Svennebrev som tømrer
 • Maskinførerbevis gravemaskin (M2)
 • Maskinførerbevis hjullaster (M4)
 • Truckførerbevis
 • Kurs i varmearbeid
 • Anleggsgartner
 • Sertifisert opplæring i bruk og vedlikehold av praktisk talt «alt» av det Ila tilbyr av maskiner og utstyr.

Han har jobbet med kundebehandling i gartneriutsalget og han har pusset opp tjenesteboliger. De som jobber med ham, sier han aldri har ugyldig fravær. Selv sier han at den perfekte jobben hans er å få kombinere tømrer- og sveiserkunnskapene sine.

Nå venter han i spenning på når han kan få tatt i bruk evnene sine.

10 tanker om “Hvordan er Viggo Kristiansen etter 20 år i fengsel?

 1. Ønsker bare Viggo alt godt.

  Likt av 2 personer

 2. Det er ganske naivt å tro at en uskyldig mann skal sitte 20 år i fengsel uten en anmerkning.

  Likt av 1 person

 3. Rettsystemet i Norge er laaaangt ifra så bra som man skulle tro. Syns d er grusomt,urettfærdig ja rett og slett for 5 jævlig hvis mannen har sonet 21 år for noe som IKKE ER BEVIST.

  Liker

 4. Venter spent på resultatet torsdag kl 12. Min intuisjon forteller at det blir gjenoppdagelse. Jeg stoler på min intuisjon. Lykke til!

  Liker

 5. Syns det er imponerende at han ikke har flere anmerkninger. Hvis jeg hadde blitt uskyldig fengslet for dette hadde jeg ikke akkurat vært lett å ham med å gjøre.

  Jeg håper så inderlig at saken gjenopptas, men tror nok ikke det. Det er for store krefter som ønsker at denne saken skal forbli lukket.

  Liker

 6. Har fulgt med på dokumentaren om Baneheia og vet selvfølgelig ikke hva som er riktig eller feil. Men ut ifra det jeg har sett, er jeg er dypt sjokkert over hvordan Viggo Kristiansen har blitt involvert i saken. At en mistenkt som helt klart har innrømmet saken, blir trodd på historien om at en annen skal ha deltatt når det foreligger motstridende bevis er rystende. Det kunne like godt vært deg og meg! Selv jeg som ikke har kompetanse på avhørsmetoder, skjønner at her har avhørsmetodene virkelig gitt Jan Helge Andersen en gull-billett for å snakke seg mest mulig ut av saken. Avhørsmetodene har til og med fortsatt for å styre Jan Helge Andersen til å svare korrekt når han svarte feil! Jeg kjenner ingen av de dømte, men jeg må bare få si at jeg håper at Viggo Kristiansen nå får en rettferdig rettsak hvor de faktiske bevisene blir sett på. Om Viggo blir frikjent, så håper jeg at han i tillegg til å anlegge erstatningssak mot staten også anlegger sak mot Jan Helge Andersen. Jeg må bare berømme dere støttespillere og familie som har trodd på og stått på for Viggo Kristiansen. Helt forferdelig å tenke på at dette kan være et justismord som har ødelagt fremtiden for offeret.

  Liker

  1. Ja, er helt grusomt hvordan Viggo har blitt behandlet..håper han får en frifinnelse …

   Liker

 7. Grusomt hvordan Viggo har blitt behandlet. Ønsker Viggo og familien alt godt🙏🏼

  Liker

 8. Aud JOHANNESSEN. 2. juni 2021 — 20:45

  Godt at Du Endelig, er hjemme.
  Bry deg ikke om hva andre syns og mener, noen er så fordømmende. Du, vet best hva som er sannheten.
  Jeg stoler på at du er uskyldig.
  Alt godt til deg og din familie.
  Alt blir BRA.❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close