Reaksjoner etter løslatelse

Etter nær 21 år i fengsel ble Viggo Kristiansen løslatt sent i går kveld. Kristiansen og hans familie er glade og lettet etter hjemkomsten. De takker alle forsvarere, støttespillere, og alle som har sendt hyggelige oppmuntringer og støtteerklæringer underveis.

Av støttegruppen. 2. juni 2021

Veien har vært lang og vanskelig. Det er fortsatt mye som gjenstår, men når familien endelig er samlet, gir det håp for fremtiden. Viggo Kristiansen og hans familie har stor forståelse for at løslatelsen vekker følelser. Vi er innstilt på å gjøre vårt for at overgangen til samfunnet skal bli god, slik at Viggo kan komme tilbake og bidra som en produktiv og yrkesaktiv borger.

Spørsmålene er naturligvis mange, for både Kristiansen og for omgivelsene. Nedenfor har vi lagt inn lenker til noen reaksjoner, spørsmål og svar fra Kristiansens støttespillere i forbindelse med løslatelsen.

Dette skal Viggo Kristiansen gjøre etter hjemkomsten

Terje Helland svarer pressen etter Kristiansens hjemkomst (Video/TV2).

En dag til ettertanke

Forsvarer Bjørn André Gulstad svarer pressen ved Ila fengsel etter at Høyesterett besluttet løslatelse (Video/TV2).

Skal ta igjen mye av det tapte

Forsvarer Arvid Sjødin svarer TV2 etter at Høyesterett besluttet løslatelse (Video/TV2).

Mer om saken

Famlien er glade for løslatelse

Derfor må Viggo Kristiansen løslates

Hvordan er Viggo Kristiansen etter 21 år i fengsel

5 tanker om “Reaksjoner etter løslatelse

 1. Jeg får ikke tak hvor saken står. Det skrives forskjellig på sosiale medier. Noen mener at pressen burde ha ignorert løslatelsen fordi han har sonet ferdig. Det er for så vidt korrekt, men saken kan vel ikke være så enkel. Det må være en grunn til at løslatelsen fatter interesse fra pressen. Har Kristiansen sonet ferdig eller er han løslatt før tiden? Påtalemakten forbereder en gjenopptagelse. Kan det potensielt være snakk om et justismord eller hva blir stridens kjerne? Finner retten Kristiansen skyldig, så har han sonet ferdig. Finner derimot retten han uskyldig, så har det skjedd et justismord, og dermed interesse fra pressen i løslatelsen. Er det slik?

  Liker

 2. Har firmwaren på en mobiltelefon noensinne koblet seg opp mot en sender som ikke engang dekker mottakerpunktet? Selv ikke teorien til Teleplan gir signaler på åstedet og det krydde av sterke sendere å koble seg opp mot. Må også få si at Svein Kristiansen imponerer meg med sin styrke og pågangsmot. Det er ikke bare pårørende på en side.

  Liker

 3. At han nå er en fri mann er bare helt fantastisk. Håper han nå får tid og ro med familien og nære venner😊

  Liker

 4. I dag sitter jeg og kjenner på hva Viggo, hans familie, de i Støttegruppa og Sjødin m/flere har stått i når det gjelder utspill og handlinger fra pårørende og deres advokater.

  Det er år siden jeg har vært så sint som jeg er nå. Jeg har ikke vært så sint siden «22. juli tragedien» da pårørende og rammede etterhvert barket sammen i tottene på hverandre internt (og offentlig) i en stygg diskusjon der sorgen over å ha mistet et barn ble brukte til å tråkke på «skuddofrene» som løp rundt på Utøya.
  Sorg kan ikke og skal ikke veies og måles!

  Så kan mange si at det er uforståelig smertefullt å være offer for så grove handlinger. Ja det er det, men det gir ikke noen rett til å gå i krigen og bruke den for alt den er verdt. Vi kan alle velge å være offer med sorg som vokser til hat eller bearbeide de grusomme traumene og bruke erfaringene til å utvikle «utvidet medmenneskelighet».

  Det er ikke det Ada Sofie Austgard gjør. Hun har tatt sin (etter min mening) ubearbeidede sorg og gjort den til en sak der hun høster støtte, honnør og anerkjennelse for sin medmenneskelighet. Det er lett å være medmenneskelig overfor verdig trengende, men de fleste bakker unna når medmenneskelighet også favner de man frykter. Jeg blir så inderlig indignert over at «ofre» får anledning til å bruke sin (ubearbeidede) sorg i kampen mot medmennesker.

  Jeg bekymrer meg for hvordan disse menneskene, og alle i samme ærend, skal slutte å hate. Slutte å hate en mann som er uskyldig dømt. I dag har jeg ikke på en «profesjonell rustning» men en medmenneskelig drakt rammet av hatets styrke i denne saken. Jeg bekymrer meg for Viggo og hans familie. Når skal de endelig få fred?

  Liker

 5. Ja, jeg er så inderlig enig med deg « neingleson» . Når skal DE slutte å mobbe Viggo og familien? NRK Sørlandet hadde et innslag på 21 nyhetene torsdag 17. juni som opprørte meg. Når skal de pårørende, forsvarere og NRK vise hensyn overfor Viggo og familien? Har de ikke lidd nok? Men jeg spør: Er det noen i «Maktapparatet » som kjører løpet mot Viggo og familien ? Det skurrer!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close