Om oss

Denne bloggen er kommet i stand for å belyse Viggo Kristiansens sak og å dele informasjon om det arbeidet som gjøres opp mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Bloggen er et initiativ fra støttegruppen til Viggo Kristiansen. Vi er flere som skriver og forebereder sakene, men ansvarlig for innholdet er advokat Arvid Sjødin.

Hvem er støttegruppen til Viggo Kristiansen?

Gruppa består av personer med ulik bakgrunn som bidrar på frivillig basis for å belyse saken. Dette er nødvendig fordi domfelte i Norge ikke har krav på oppnevning av advokat i forbindelse med gjenåpningsbegjæringer. Det betyr at også advokat Sjødin arbeider gratis med saken.

Vårt utgangspunkt er at vi mener det er så mye alvorlig galt med hvordan saken ble etterforsket og hvordan retten behandlet bevisene, at Kristiansen må få en ny rettsbehandling.

Vi mener Viggo Kristiansen er dømt på et svært mangelfullt grunnlag, hvor det er politiet som ber Jan Helge Andersen om å trekke Kristiansen inn i saken (det er dokumentert i politiets dokumenter). Videre ser både politiet og retten vekk fra klare motbevis og de deler av bevisbildet som åpenbart utgjør tvil som skulle kommet tiltalte Kristiansen til gode.

Samtidig dømmes Kristiansen på et DNA-bevis som ikke kan knyttes til hans person. I ettertid har sakkyndige uttalt at DNA-analysene ikke har noen bevisverdi og hvor analyseresultatene er så usikre at det ikke ville vært tillatt benyttet som bevis i retten i dag.

14 tanker om “Om oss

 1. Hvem utgjør støttegruppen til Viggo Kristiansen egentlig? Hva gjør dere? Trivelig at dere har laget denne siden, håper dere fortsetter å oppdatere. Diskuterer saken her og der på internett, men det er dessverre ikke mye støtte å få når det gjelder Viggos uskyld. Vet dere forresten hvordan man klarte å holde de andre vitnene borte fra retten?

  Liker

 2. Lill Harriet Johansen 2. mars 2015 — 00:39

  Jeg har ved en del anledninger lest omtrent alt som finnes på nett angående dommen på Viggo Kristiansen. Er ikke overbevist om han er uskyldig dømt. Hvis dere trenger frivillige er det bare å spørre. Jeg har litt sykepleiebakgrunn og litt statsvitenskap. Er for tiden hjemmeværende og har mye tid.

  Liker

  1. Takker for innspill! Dommene etterlater nok et inntrykk av at han er skyldig. Det vi har konsentrert oss om er det som ikke ble lagt frem for retten og de endringer som er gjort, blant annet med DNA etter dommene.

   Foreløpig har vi ikke bruk for flere frivillige. Men vi har notert ditt navn!

   Liker

 3. Hei
  Etter å ha sett making a murderer og blitt heilt hekta,så søkte eg opp viggo kristiansen og fann denne siden.
  Har lenge vårt i tvil om at viggo var skyldig pga mangel på dna og vitneobservasjoner.
  Synes m.a.m tar opp mange poeng som passer både baneheia saken og birgitte saken.
  Du skulle fått bloggen oversatt til engelsk og linket den opp på reddit med eit resyme av saken på making a murderer tråden og fått oppmerksomhet om saken mens mam enno er så i vinden.

  Liker

 4. Er det ingen som er kritiske ang vk sin fortid?pedofil så det holder,bestevenn til jha.Dere har vel lest om dommene han fikk ang de sakene?

  Liker

  1. Harald, et barn som gjør overgrep mot et annet barn regnes ikke som pedofil.

   Liker

  2. Bra oppsummering av dommen mot VK.

   Det holder ikke som bevis. Vi skal dømmes for det vi har gjort. Ikke for det vi muligens kanskje kan ha gjort

   Liker

 5. Ble veldig imponert over arbeidet du har lagt ned her Sjødin. Jeg er mangeårig kamerat av Bjørn Olav Jahr og mener selv jeg har satt meg veldig godt inn i saken. Et par andre momenter:

  Jeg synes også det er lite troverdig at Jan Helge Andersen påstår at han har ikke har deltatt seksuelt når han beviselig har etterlatt sæd. Hvordan greier man å utføre en voldtekt under tvang?

  Andersen hevder også at sykkelen til Viggo Kristiansen har vært parkert med en bom mens ugjerningene pågikk i en og en halv time. Det er flere momenter her. Dette er en av de mest populære jogge rutene i Kristiansand. Alle vi som har jogget der i en årrekke har ved en rekke tilfeller sett både VK og JHA – ergo er de velkjente for mange turgåere og mosjonister. Det er også en lokal kjensgjerning at 90% av alle joggere tøyer ut rett ved den bommen før de skal sette seg i bilen og kjøre hjem. Det som er et mysterium for meg er at absolutt ingen har sett en sykkel som ifølge far til Viggo var svært iøyenfallende på 1,5 time. Dersom sykkelen har stått der må jo også Viggo hente sykkelen etter ugjerningene – en ting er å komme seg ut fra Baneheia, men det blir en helt annen øvelse å komme seg usett bort med en sykkel når man tross alt var et velkjent ansikt i og rundt Baneheia.

  Jeg har med selvsyn sett på alle disse gruppene som har oppstått for å jobbe for at det ikke blir noen gjenopptakelse. Disse baserer seg jo bare på fantasi og har overhodet ikke rot i virkeligheten. Nå håper jeg det kommer opp en folkebevegelse som kan hjelpe deg til å kjempe den viktigste kampen i Norsk rettshistorie. Jeg ønsker deg riktig lykke til – Jeg bor i Kristiansand og stiller gjerne opp for å hjelpe både dere og familien til Viggo dersom det er behov.

  Mvh Robert Natvig, Kristiansand

  Liker

 6. Har ment fra første stund at bevisene ikke holder, og det er skyld og ikke uskyld som skal bevises. Finner det svært søkt at det ble lagt vekt i det hele tatt på vitnemålet fra en som beviselig har deltatt i ugjerningen. Men først og fremst finner jeg det nesten utenkelig at en type forbrytelse som kun en håndfull mennesker i landet ville være i stand til skulle bli utført av to tilfeldige naboer. Hvor stor er sjansen for at to av disse ytterst sjeldne avvikerne skulle bo rett ved siden av hverandre, være i samme alder og gjennomføre en slik skammelig gjerning i samarbeid? I mine øyne har juryen vært utrolig naiv.

  Liker

  1. Helt riktig. Sannsynligheten for det er ufattelig liten. Virker som en massepsykose at så mange tror dommen er riktig.

   Liker

 7. Er nå ferdig med boka «Drapene i Baneheia» til Jahr og sitter igjen med en ekkel følelse om at en uskyldig mann sitter bak murer. Har dere noen som helst formening om når gjenopptagelseskommisjonen kommer på banen denne gangen?
  Med true crime i vinden virker det som en del har snudd i skyldspørsmålet – folk stoler ikke lengre blindt på at politiet er feilfrie. Håper det kommer en true crime-serie om denne saken, og at det er flere som skjelver i buksene i kristiansang, f.eks Arne Pedersen.

  Det må være forferdelig for foreldrene om saken blir gjenopptatt, men om vi som rettsstat har fengslet en uskyldig mann er dette heller ikke rett og fortjener oppmerksomhet. Og en unnskyldning.

  Liker

  1. Jo, men for foreldrene så må det da være verre at tvil om saken kommer opp på nytt og på nytt i offentligheten. Og det vil den så lenge feil dom blir stående.

   Liker

 8. Prøver å sette meg inn Baneheiasaken, men jeg blir frustrert over at dommen fra Tingretten ikke er tilgjengelig på internett. Kan dere legge ut dommen på bloggen?

  Liker

 9. Jeg har hørt podcasten om Baneheia 5-6 ganger og lest boka. Jeg synes saken har blitt belyst på en bra måte og jeg er 100% sikker på at Viggo er uskyldig og håper saken blir gjenopptatt😊

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close