Grovt ensidig og ubalansert fra NRK

I dag, 21. mars 2020, lanserer NRK et ensidig angrep på domfelte Viggo Kristiansen. Dette føyer seg dessverre inn i NRKs gjennomgående ubalanserte dekning av Baneheia-saken.

OPPDATERT 23. mars 2020:

Lørdag 21. mars kontaktet Arvid Sjødin NRKs Thomas Sommerset og ba om å få komme med tilsvar til kritikken mot ham, og påstanden om at det ikke forelå noe nytt fra Viggo Kristiansen. Det fikk Sjødin ikke lov til. Vi mener dette er ugreit av NRK, særlig etter at tidligere kriminalsjef Arne Pedersen fikk anlending til å prosedere bevisene uimotsagt. Arne Pedersens bevisgjennomgang er dessverre full av feil, uriktige påstander og halvsannheter. Han har tydelig ikke oppdatert seg på utviklingen i saken.

Vi kjenner til at det nå er flere som har sendt inn kommentarer til NRK og bedt om å få komme til. Foreløpig avventer vi svar fra NRK.


OPPRINNELIG SAK 21. mars 2020

I en lang artikkel kritiseres Viggo Kristiansen og hans forsvarer fra flere hold. Samtidig slipper tidligere kriminalsjef Arne Pedersen til med en kronikk hvor han angriper det han mener er medias ensidige dekning av saken.

Flere av påstandene i NRKs sak og Arne Pedersens kronikk er grovt uriktige. Dette kunne, skulle og burde NRK ha gitt domfelte mulighet for samtidig tilsvar til. At man fra NRK ensidig presenterer en dokumenterbart uriktig påstand om at det ikke foreligger noe nytt, uten at NRK viser noen interesse for å belyse hvilke nye bevis som har kommet til i saken etter domfellelsen, kan vi ikke forstå annet enn at er et grovt brudd på Vær varsom plakaten. NRK kunne når som helst fått grundig og detaljert dokumentasjon for de nye bevis som foreligger i saken.

At Arne Pedersens kronikk kommer samtidig med at NRK slipper sin artikkel med ensidig kritikk av domfeltes sak, er neppe tilfeldig. Vi vet at NRK også har laget en TV-sak med samme tema, og vi forventer at innslaget sendes i kveld. Kort fortalt ser vi nå et koordinert angrep fra statskanalen mot en domfelts soleklare rett til å hevde sin uskyld og å få belyst sin sak.

Arvid Sjødin og frivillige i saken jobber nå med å lage et tilsvar.

Vi viser for ordens skyld til vår oppsummering over hva som er nytt i saken.

1 tanke om “Grovt ensidig og ubalansert fra NRK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close