Tore Sandberg: – Jeg er svært bekymret for rettssikkerheten

I Viggo Kristiansens sak er det en rekke nye bevis og forhold som Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker ikke er villig til å vurdere eller la en domstol prøve på nytt.

Vi hilser velkommen en debatt omkring om vi har en reell gjenopptakelsemulighet i Norge. I praksis er det bare når politiet støtter en gjenopptakelse at saken muligens blir gjenopptatt. Dermed beskytter systemet seg selv og justismord forblir uoppklart.

Les NRK’s intervju med Tore Sandberg

2 tanker om “Tore Sandberg: – Jeg er svært bekymret for rettssikkerheten

  1. Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har vist gang på gang i svært mange saker at de ikke gjør seg til den rettssikkerhets bufferen folket ønsker å ha som en trygghet for uskyldig dømte !

    Liker

  2. Hva om ikke Kristiansen hadde mobilen med seg på åstedet, men at den lå i sykkelveska (noe som Andersen la frem en teori om)? Kristiansen ble betegnet som en mobilfreak som alltid hadde mobilen med deg. Han forklarte at han var i “bua” si den kvelden. Hvis han var en slik mobilfreak, hvorfor bruker han 13 minutter før han svarer på sms`en som tikket inn kl. 1924?

    Når Andersen velger å trekke inn sin kamerat og påstå at han var med under ugjerningene så løper han den risiko at Kristiansen kan ha et vanntett alibi og dermed kunne sorteres ut av saken. Hvis Kristiansen ikke var tilstede under ugjerningen vil Andersen stå igjen som en løgner uten troverdighet for noe han forklarer. Andersen kan overhode ikke ha kontroll med hva Kristiansen kunne komme opp med alibi hvis det faktisk var løgn fra Andersen at kameraten var med.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close